عایق الاستومری چیست و چرا از آن استفاده می کنند؟
عایق الاستومری نوعی پوشش مقاوم است که از نفوذ حرارت، سرما، صدا، رطوبت و گرد و غبار جلوگیری می کند. این عایق حرارتی از پلیمر EPDM (مخفف کلمه های اتیلن، پروپیلن، داین مونومر) ساخته شده. EPDM فوم پلی یورتان یک ماده غیر سمی و انعطاف پذیر است و مقاومت بالایی در برابر تغییرات جوی، UV، رطوبت و… دارد.
عایق حرارتی الاستومری برخلاف عایق های سنتی کاملا غیر سمی است و استفاده از آن برای محیط زیست و انسان مشکلی ایجاد نمی کند. به دلیل سازگاری این عایق با محیط زیست کاربرد آن در صنایع مختلف به سرعت گسترش یافت. تولیدکنندگان و صنعت گران نیز با خیال آسوده پوشش الاستومری را بکار می گیرند.
اما دلیل اصلی استفاده از عایق های الاستومری جلوگیری از اتلاف انرژی و نفوذ حرارت و برودت و… است. اتلاف انرژی این عایقِ حرارتی در مقایسه با سایر عایق ها در حد صفر بوده و به همین خاطر کاربرد گسترده تری دارد.
عایق الاستومری به دلیل ویژگی های ساختاری مناسب، خیلی زود جای خود را در کنار عایق های سنتی باز کرد. این عایق به عنوان یک پوشش حرارتی و برودتی عمل می کند و در صنعت ساختمان سازی و خودروسازی مورد استفاده است.
کاربرد عایق الاستومری
- صنعت ساختمان سازی
- صنایع نفت و گاز
- صنایع نیروگاهی
- ماشین های رنگرزی
- راکتورها و بویلرها
- صنعت نساجی و کاغذسازی
- مبدل های حرارتی
- مخازن ذخیره مواد شیمیایی حساس
- اتصالات صنعتی
- خطوط پالایش شیمیایی و پتروشیمی
مزایای عایق الاستومری
- عایق الاستومری از مقاومت بالایی برخوردار است و آسیب پذیری سطح آن نسبت به دیگر عایق ها مانند پشم شیشه کمتر می باشد.
- این پوشش EPDM با وجود مقاومت بالا بسیار سبک و انعطاف پذیر است. به همین دلیل به راحتی می توان در ساختمان و سازه های مختلف از آن استفاده نمود.
- عایق حرارتی الاستومری غیر سمی و فاقد هرگونه ماده آلرژی زا و خطرناک است. این یکی از مهمترین مزایای الاستومری می باشد که موجب شده هنگام عایق کاری به دستکش و لوازم ایمنی نیازی نباشد.
- عایق الاستومریک طول عمر بالایی دارد و بسیار با دوام است.
- قدرت جذب بالای صوت، الاستومری را به مناسبترین گزینه برای عایق کاریِ مکان های مهم و حساس تبدیل نموده.
- عایق الاستومری به روکش نیازی ندارد؛ زیرا ساختار تشکیل دهنده آن (سلول بسته) از نفوذ آب و رطوبت جلوگیری می کند. این مزیت موجب شده مراحل عایق کاری کاهش یابد و نصب راحت تر انجام گیرد.
- این عایق نسبت به پشم سنگ و پشم شیشه گرانتر است؛ اما به دلیل اینکه نیازی به پوشش ندارد، یک عایق مقرون به صرفه محسوب می شود.
- عایق های الاستومری قابلیت رنگ پذیری دارند و به فضاهایی که در معرض دید هستند ظاهر زیباتری می بخشند.
- این عایق به دلیل عدم نفوذ رطوبت در برابر رشد باکتری، قارچ و… از مقاومت بالایی برخوردار است.
- عایق حرارتی الاستومری برخلاف سایر عایق ها به عنوان یک عایق دومنظوره برودتی و حرارتی استفاده می شود.
انواع عایق های الاستومری
1- عایق الاستومری پشت چسب دار: استفاده از این عایق، زمان نصب را به حداقل می رساند و در اکثر پروژه های ساختمانی، خودروسازی، پتروشیمی و… کاربرد دارد. عملیات عایق کاری توسط عایق الاستومری پشت چسب دار بسیار راحت تر از سایر روشهاست و به سهولت انجام می گیرد.
2- عایق الاستومری رولی: نصب این عایق ها در فضاهای خارجی و داخلی ساختمان امکان پذیر بوده و جایگزین خوبی برای پشم شیشه هستند. عایق الاستومری رولی یا ورقه ای در سه نوع ساده، روکش دار- بدون روکش و شانه تخم مرغی وجود دارد. رولی ساده را می توان در فضاهای بسته نصب نمود. این عایق بسیار سبک و با دوام است و نصب آن به سهولت انجام می شود.
عایق های الاستومری رولی روکش دار مناسب شرایط جوی ناپایدار هستند. به همین دلیل از این عایق ها برای عایق کاری سیستم تبرید و لوله های سرد و گرم استفاده می شود. عایق رولی بدون روکش نیز مناسب فضای داخلی ساختمان است.
عایق الاستومری رولی شانه تخم مرغی بهترین نوع عایق صوتی است. این عایق نیز به دو صورت چسبدار و بدون چسب تولید شده و آلودگی صوتی را به شدت کاهش می دهد.
3- عایق های الاستومری پروتکت بلک: نوعی عایق روکش شده با ساختار غیر متخلخل است. این عایق در برابر بخار آب و رطوبت مقاومت بالایی دارد و در مکان هایی که سطح رطوبت بالاست به خوبی عمل می کند.
4- عایق الاستومریک لوله ای: از این عایق بیشتر برای عایق بندی لوله ها و تجهیزات کوچک استفاده می شود.
بدون نظر